Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е убеден, че

...
Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е убеден, че
Коментари Харесай

Руският министър на енергетиката очаква доставките по Турски поток да започнат към края на 2019 го

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак е уверен, че съветското синьо гориво по тръбопровода " Турски поток " ще стигне до турските консуматори, както и до страните от Европа, към края на 2019 година. Това съобщи той пред публицисти след церемонията по приключването на построяването на морския сектор от газопровода, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Убеден съм, че останалата част от строителството - сухопътната част на този газопровод - ще бъде приключена в периода, очакван в пътната карта, и към края на 2019 година на процедура газът от Русия ще може да бъде подаден към турските потребителите и да се доставя в европейските страни ", сподели Новак.

По думите на съветския министър планът ще придаде подтик на развиването на двустранните връзки. " Това е огромен исторически план. Този план през днешния ден придава нов подтик за развиването на взаимоотношенията сред Русия и Турция ", означи Новак, представен от ТАСС.

Газпром стартира построяването на морския сектор от " Турски поток " през май 2017 година. Тръбопроводът с дължина 930 км минава по дъното на Черно море и стига до турското крайбрежие, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР