Министърът на енергетиката Андрей Живков и председателят на КЕВР доц.

...
Министърът на енергетиката Андрей Живков и председателят на КЕВР доц.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг на енергийния министър и председателя на КЕВР

Министърът на енергетиката Андрей Живков и ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов дават взаимен брифинг в постройката на Министерството на енергетиката.

" Правителството ще предприеме пакет от ограничения за компенсиране на високите цени на електрическата енергия, които напоследък изненадват освен нас, а и цяла Европа ", съобщи енерийният министър.

Всички дребни компании би трябвало да си намерят снабдител на електрическа енергия, само че се оказва че огромна част от тях не са съумели и са отишли автоматизирано при снабдител на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара. Целта в този момент е да бъдат ориентирани действителни ограничения към дребните и междинни компании.

" От 1 юли са излезли 624 000 компании. Към този миг, на снабдител от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях ", сподели Живков.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Ще бъдат оповестени спомагателни ограничения поради високата цена на електрическата енергия в отбрана на небитовите консуматори, които нямат подписан контракт с снабдител и заплащат употребената от тях електрическа енергия по цени на снабдител от последна инстанция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР