Министърът на енергетиката Александър Николов увери, че към момента няма

...
Министърът на енергетиката Александър Николов увери, че към момента няма
Коментари Харесай

Енергийният министър успокои: Има план за газови доставки

Министърът на енергетиката Александър Николов увери, че все още няма никакви индикации за понижено налягане по подаването на природен газ.

„ Не мисля, че рафинерията " Лукойл " ще има проблем. Там има различни доставки на нефт. Няма индикации за понижаване на потока от съветски газ. Няма по какъв начин да предвидим всички ходове по време на война. Това е безусловно невероятно. Вече няколко пъти съм обяснил какво ще създадем, в случай че се случи понижаване на на доставките на газта. Говоря за хранилището в Чирен, други възможности доставки на полутечен газ, който да се смесва с микса на „ Булгаргаз ”, разкри той.

„ Имаме проект, в случай че има понижаване на газоподаване, по което и да е трасе ”, сподели Николов. Той дефинира случилото се с цените на горивата у нас преди няколко дни като далавера.

„ Работата на „ Лукойл ” може да се вдигне на 100% с неруски нефт, стига Босфора да не затвори за търговски кораби. Не чакаме спиране на доставките на газ ”, добави от своя страна финансовият министър Асен Василев.

Той заяви, че КЕВР приготвя ценово решение, което да влезе в действие след приключване действието на мораториума върху цените на ток и парно.

По думите на Василев това ценово предложение няма да съдържа нарастване на цените от настоящите.

Не би следвало да се чакат и трагични покачвания при цените на парното за битовите консуматори, увериха още от държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР