Министърът на енергетиката Александър Николов се появи в предаването на

...
Министърът на енергетиката Александър Николов се появи в предаването на
Коментари Харесай

Много нерви, малко отговори: Николов прати обществото да търси сметка от „Газпром“

Министърът на енергетиката Александър Николов се появи в предаването на Мария Цънцарова „ Защо, господин министър “ и настойчиво отхвърли да каже с какъв брой минаването през медиатор ще оскъпи съветския газ, който страната ни купува.

Николов не сдържаше нервите си и повтаряше едно и също на въпросите на журналистката.

„ Всичките диалози за медиатори – и спекулации, и клевети, нямаше да ги има, в случай че „ Газпром “ си изпълняваше контракта. Отговорност на цялото общество е да търси отговорност на отсрещната страна “, сподели той.

Едва по-късно можела да бъде обсъждана цената.

Според него остарялата цена по този начин или другояче нямали да е годна поради променените условия.

„ Точните данни са, че все още договорът е с цена към 10% по-висок, в случай че имаше изпълняван контракт с „ Газпром “, сподели той. Министърът въпреки всичко удостовери и 30-те % оскъпяване, за които приказва Делян Добрев. Това обаче щяло да е настоящо, в случай че „ Газпром “ са си изпълнявали контракта и той очаквал по-голямо групово изпитание за това.

Николов и Цънцарова настойчиво спориха правилни ли са данните за 30%, които, разпределени на популацията, ще дойдат по към 100 лева оскъпяване на домакинство. А министърът непрекъснато повтаряше за какво тези данни са можели да са настоящи, само че не са.

Според него не би трябвало историята на „ един човек “, който е работил в „ МЕТ “ да става мотив за спекулации, тъй като всички компании са имали опция да резервират количества, само че единствено тази го е направила.

Според него те ни продавали полутечен газ, само че не можел да каже дали е съветски. Знаели ли са, че Русия ще ни спре газа, не можел да каже, тъй като си били частна компания. Освен това министърът се скара на Цънцарова, тъй като не знаела, че анексът с Азербайджан с подписан през септември, а той бил махнат като зам.-министър през август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР