Министърът на енергетиката Александър Николов отговори на заместника си Пламен

...
Министърът на енергетиката Александър Николов отговори на заместника си Пламен
Коментари Харесай

Николов отговори на зам.-министъра си: Оставката ми е политическо решение, няма връзка с ``Газпром`` -

Министърът на енергетиката Александър Николов отговори на заместника си Пламен Данаилов, като разгласи, че оставката му е политическо решение и няма връзка с контракта с " Газпром ".

В прессъобщение от енергийното министерство се показва, че Николов ще подаде оставка в понеделник, само че се прецизира, че " всички медийни тълкования, включващи енергийна политика, изключително такава в областта на търговия, пренос и доставки на природен газ, са чиста проба спекулации ".

По-рано през днешния ден зам. -министърът на енергетиката Пламен Данаилов - също от квотата на ИТН, съобщи пред Euronews Bulgaria, че Николов и всичките му заместници ще подадат оставки, като по думите му една от аргументите за разрива в връзките сред държавното управление и министерството е настояването на Има Такъв Народ да се продължи, до момента в който се откри сигурен снабдител на синьо гориво, само че концепцията се сблъскала челно с отхвърли на вицепремиера Асен Василев.

Оттам допълват, че Николов не е упълномощавал нито един от заместниците си да пояснява по свое убеждение връзките ни с " Газпром ".

От министерството напомнят, че " Булгаргаз " е в деен, действителен контракт с " Газпромекспорт " , само че той е в едностранно несъблюдение, а българската страна съблюдава всички търговски, правни и регулационни условия ", прибавят от енергийното ведомство.

Министерство " категорично акцентира ", че след този интервал напъните на целия екип, както на " Български енергиен холдинг " и прилежащите сдружения, са да се извършват прецизно газовите поръчки, на база дълготрайни, предвидими и устойчиви партньорски връзки.

В унисон с водената политика на държавно равнище са извършени голям брой срещи, за дейно осъществяване на диверсификация и доста понижаване на зависимостта от който и да е съответен снабдител на горива.

" Няма решение на Има такъв в противоположна посока и дейностите и напъните са били напълно в синхрон с политиката на държавното управление. Цялостната политика на Има Такъв Народ в енергийната сфера е за опазване на публичен интерес, ясна стратегическа евроатлантическа посока и минимизиране в оптимален мащаб рисковете и отрицателните резултати по време на тежък геополитически спор ", пишат още от Министерството на енергетиката.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР