Министърът на енергетиката Александър Николов каза по Би Ти Ви,

...
Министърът на енергетиката Александър Николов каза по Би Ти Ви,
Коментари Харесай

Александър Николов: Въпрос на морал и лоялност е да подам оставка

Министърът на енергетиката Александър Николов сподели по Би Ти Ви, че има три групи претекстове, поради които в понеделник ще подаде оставка - взетото политическо решение, което е обикновено да бъде признато и факторите свързани с морал и преданост. Тъжна ми е българската сентенция - двама са чета, трима - с изменник, сподели Николов.

Той схванал по време на интернационална енергийна среща, че Слави Трифонов изтегля министрите на Има Такъв Народ от обединението. Част от митологията, която върви е, че се спускат решения, само че в бранш енергетика съм имал къси и ясни диалози със Слави Трифонов - направи това, което смяташ, че е потребно за хората.

Не съм имал проблем в връзката с премиера. Спекулации са, че се взема едностранни решения изключително в оперативното ръководство на един или различен бранш са безпочвени, сподели Николов. Директно предложение да остана на поста от премиера не е имало, сподели министърът в оставка.

Имаше доста говорене на фона на документи и контракти с сензитивна информация. Не единствено Асен Василев говореше за енергетика от позиция че проектът за възобновяване е при министерството на финансите.

Вицепремиерът Корнелия Нинова няколко пъти споделяше за условия на бизнеса, за метода на ръководство на сдруженията. И с вицепремиера Сандов сме имали диалози за салдото сред зелена и устойчива сила, имаме ясни разлики по тази тематика. Трудно се работи в среда, в която прекомерно доста хора стъпват на базисно схващане, което не обгръща целия бранш, сподели Николов.

По мотив думите на зам.-министъра Пламен Данаилов, че министерството на енергетиката е желало доставките на газ да продължат след настояването на съветската страна да плащаме в рубли, Николов сподели: той не е работил детайлно по тематиката за газа и излезе нещо, което е надалеч от истината. Има ясна позиция по Газпром износ и по тематиката диверсификация на газа - ясна тактика за детайлна диверсификация. След като има решение на Министерски съвет, това повдига въпроса до каква степен страни членки на Европейски Съюз или корпоративни лица са спазвали глобите. Не е казусът единствено в България. Булгаргаз сега съблюдава прецизно всички условия. Личната ми позиция е, че няма ултимативна полезност над човешкия живот - до момента в който се води война и сътрудникът от отсрещната страна е непредвидим, база за договаряния няма. Ако съветския газ спре за Европа на следващия ден цените на електрическата енергия ще станат в пъти по-високи, би трябвало да преглеждаме всеки сюжет, сподели Николов.

Когато е било належащо, сме имали доста детайлни диалози с Асен Василев. Имало е случаи да сме на доста разнообразни отзиви и разногласия, само че е било във формат в на място, на което би трябвало да се приказва. Не съм имал проблеми с такива проблеми, сподели Николов.

Запитан за думите на Слави Трифонов, че 4 милиарда са източени от енергетиката Николов сподели, че " източени " не е най-точната формулировка.

Има газ и са разтоварени танкерите, а цената се вижда в предлагането, което Булгаргаз внася към КЕВР, сподели Николов във връзка втечнената газ.

След като освободя министерския кабинет първо ще се наспя, приключи Николов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР