Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов предлага всички

...
Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов предлага всички
Коментари Харесай

Божидар Божанов с предложение до МВР как да бъдат спрени рецидивистите на пътя

Министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божанов предлага всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на извършители на пътя да бъдат оповестени.

Така, съгласно него, ще излиза наяве дали измежду тях има рецидивисти.

Информацията за предлагането Божанов заяви във " Facebook ":

В петък изпратих писмо до Министерство на вътрешните работи с предложение (и в границите на пълномощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушаването, каква е санкцията и др.).

Със заличени персонални данни на нарушителите, само че с анонимизирани идентификатори, тъй че да стане ясно в случай че има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, само че ще бъде ясно в кой град какъв брой водачи има с голям брой нарушавания.

Данните ще могат да бъдат употребени и за разбори за повишение на пътната сигурност от общините и неправителствения бранш.

Смятам, че ще имаме задоволително време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен надзор и предварителна защита и прекъсване на " чадърите " над извършители.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР