Министърът на електронното управление Георги Тодоров получи отличието в категорията

...
Министърът на електронното управление Георги Тодоров получи отличието в категорията
Коментари Харесай

Министерство на електронното управление получи отличието в категория „Публична администрация“ на годишните награди на БАИТ

Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров получи оценката в категорията „ Публична администрация “ на публична гала „ Наградите на БАИТ за 2022 година ” , в наличието на президента Румен Радев, под чийто патронаж по традиция се организира акцията и церемонията по награждаването. Призът е за сполучливо сбъднат план за разширение на обсега на средата за Междурегистров продан на справочна и удостоверителна информация RegiX, присъединение на нови регистри и надграждане на средата с нови функционалности. Платформата RegiX е създадена от ТехноЛогика в интерес на държавната администрация и жителите.

„ За мен и моя екип от Министерство на електронното ръководство тази премия в действителност значи доста “, сподели министър Тодоров, който благодари за оценката и за високата оценка на журито за плана. „ В системата RegiX са включени над 80 регистъра и единствено за 2022 година са осъществени близо 70 милиона информации. За интервала 2018 година до февруари тази година, са декларирани и предоставени над 232 милиона вътрешни електронни административни услуги “. Той добави още, че най-вече услуги са декларирани към Регистър на български документи за идентичност – над 10 милиона. Консуматор с най-вече декларирани услуги - 7 милиона бр. е Агенция по публични поръчки. „ Благодарение на системата RegiX се отстранява нуждата от заявяване и даване от жителите и бизнеса на хартиени удостоверения на администрацията “, акцентира министър Тодоров.

В края на церемонията, президентът Румен Радев се обърна към министър Тодоров с думите: „ Много се веселя, че министърът на електронното ръководство Георги Тодоров е тук и мощно Ви насърчавам да търсите контакти с нашия извънредно напредничав бизнес, с цел да можем дружно да създадем и да оживим Националния галактически център за наблюдаване, съгласуваност и ръководство с хардуер, програмен продукт, с нужната визия. Не да внасяме извън подготвени решения “.

За премиите на БАИТ в това издание се състезаваха 78 плана в 7 категории. В категорията „ Публична администрация “ се конкурираха 10 плана. Наградите се връчват на институции, компании и персони за извънреден принос, за внедрени нови решения за цифровизация на услуги и процеси в активността им, и за повсеместен принос в развиването на осведомителните и информационни технологии в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР