Министърът на електронното управление Георги Тодоров и проф. д-р Христина

...
Министърът на електронното управление Георги Тодоров и проф. д-р Христина
Коментари Харесай

МЕУ и УниБИТ подписаха меморандум за взаимодействие и партньорство

Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров и проф. доктор Христина Богова, Декан на Факултета по библиотекознание и културно завещание, упълномощена от Ректора на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) проф. д.н. Ирена Петева, подписаха меморандум за взаимоотношение и партньорство сред академичната и държавната институция.

„ Инвестицията в обучение е най-оправданата инвестиция. Ние виждаме Вашата отдаденост към образованието и студентите. Квалифицираните, образовани фрагменти са извънредно нужни както на държавната администрация, по този начин и на бизнеса ", съобщи министър Тодоров.

„ Ефективното институционално взаимоотношение с университетските среди, създаващи експерти в региона на електронното ръководство, киберсигурността и осведомителното обезпечаване, води до повишение на качеството на предлаганите услуги и на държавното ръководство като цяло ", означи по време на срещата Председателя на Общото заседание на УниБИТ проф. д.ик.н. Стоян Денчев.

„ Искам да изразя своята и тази на сътрудниците ми позитивна оценка от работата на Вашето министерство. За нас е чест да подпишем този меморандум дружно с вас ", сподели заместник-деканът на Факултета по осведомителни науки на УниБИТ доцент Д-р Боян Жеков.

Меморандумът планува присъединяване на специалисти от министерството в създаване на образователни стратегии и в обучителния развой в региона на компютърните науки, осведомителните системи и технологии, киберсигурността, електронното ръководство и цифровата промяна на администрацията.

Целта на меморандума е развиване на новаторски и интердисциплинарни просветителни дисциплини в региона на осведомителните технологии. Благодарение на тях студентите ще придобият нови познания и на практика умения в образователни стратегии, по този начин ще се сътвори на опция за професионална реализация както в министерството, по този начин и в обвързваните с него звена.

След формалното сключване на меморандума, министър Георги Тодоров подари на екипа на УниБИТ и неповторимата пощенска марка, отдадена на киберсигурността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР