Министърът на електронното управление Александър Йоловски обяви, че започва работа

...
Министърът на електронното управление Александър Йоловски обяви, че започва работа
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Започва работа по удостоверяване на машините за втория тур

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски разгласи, че стартира работа по засвидетелствуване на машините за втория тур на локалните избори, заяви БНР.

Екипите по узаконяване ще работят изключително и ще повторят към този момент осъществени процедури по засвидетелствуване, които бяха подписани преди първия тур от зам.-министъра Михаил Стойнов. 

В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности от повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министър Йоловски, като всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. 

Министерството на електронното ръководство ще изиска през днешния ден от Централната изборна комисия позволение за цялостна гласност и бистрота на всички стъпки от процеса по засвидетелствуване, написа в известието.

Министърът на електронното ръководство кани представители на ДАНС, на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдаващи на съответния тип избор, както и на Българска академия на науките да следят всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, избран от ЦИК.

Инфо: БНР

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР