Министърът културата Боил Банов ще упражнява вече правата на държавата

...
Министърът културата Боил Банов ще упражнява вече правата на държавата
Коментари Харесай

Официално: НДК мина под шапката на Министерството на културата

Министърът културата Боил Банов ще упражнява към този момент правата на страната в капитала на "Национален замък на културата – Конгресен център София " ЕАД. Това реши Министерският съвет на днешното си постоянно съвещание.

Досега принципал на НДК беше министърът за Председателството на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, която отговаряше за ремонта на постройката, която ще поеме интернационалните конгреси и високопоставените посетители.

За смяната разгласи през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов, откакто изненадващо върна на поста уволнения ден по-рано от Павлова шеф на НДК Мирослав Боршош.

Павлова в профил Боршош в понеделник от служба и назначи на негово място някогашния началник на " Арена Армеец " Борислав Велков, който преди този момент беше ръководител на Съвета на шефовете на НДК.

Като претекст за уволнението Павлова уточни редовно неспазване на нейни инструкции и решения на Съвета на шефовете, както и поради неприятно финансово ръководство на НДК. Тя разгласи още, че под управлението на Боршош НДК е задлъжнял с над 9 млн. лева

Премиерът Борисов обаче не даде никакви пояснения за какво връща Боршош на поста.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР