Министърът е категоричен, че паниката е излишна и няма нужда

...
Министърът е категоричен, че паниката е излишна и няма нужда
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Йодни таблетки се приемат на 100 километра от ядрена авария от висока степен

Министърът е безапелационен, че суматохата е непотребна и няма потребност да се изкупуват такива таблетки

"Има опасения, че Русия може да употребява химически оръжия, това ще се отрази у нас ", предизвести министърът на околната среда и водите

Сраженията към Запорожката АЕЦ и заплахата за пробния нуклеарен реактор в Харков провокираха терзания за покачване на радиационния декор у нас.

"Притеснително е, че се водят сражения наоколо до АЕЦ и такива обекти, складове с нуклеарно гориво, образователни реактори. Засега няма радиация, която да е разследване на обиден корпус. На страницата на министерството има линк, посредством който хората могат да наблюдават радиационния декор. Не би трябвало да се основава суматоха, нужно е да има информация, за разлика от предходни години ", това сподели в "Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS министърът на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики Борислав Сандов.

"Йодни таблетки се одобряват на 100 километра от нуклеарна повреда от висока степен. Обществото би трябвало да е умерено, че България има подготвеност и има такива таблетки, отпуснати са средства за тяхното възобновяване ", акцентира той.

Министърът бе безапелационен, че суматохата е непотребна и няма потребност да се изкупуват такива таблетки.

Борислав Сандов предизвести, че в случай че в Украйна бъдат употребявани химически оръжия, това може да се отрази и на нашата околна среда, тъй като преносът на ветровете в тази част на годината са точно от североизток, от региона на Украйна.

"Притеснително е, че Русия води война в Украйна с непозволени средства, има отчети за потребление на касетъчни бомби, заради което има опасения, че могат да бъдат употребявани и други непозволени по интернационалните контракти оръжия ", съобщи още той.

Борислав Сандов счита, че ръководещата коалиция има единно мнение, че нашествието в Украйна е вражеска експанзия, само във връзка с глобите има друга позиция от един от членовете и за него те показват такова отношение само от визията им за националния интерес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР