Министърът Борис Писториус обяви по-рано, че искането на Варшава е

...
Министърът Борис Писториус обяви по-рано, че искането на Варшава е
Коментари Харесай

Германия разреши на Полша да предостави на Украйна изтребители МиГ-29

Министърът Борис Писториус разгласи по-рано, че настояването на Варшава е пристигнало през днешния ден и Берлин ще прегледа въпроса в границите на деня.

 

През 2002 година Германия даде на Полша 22 МиГ-29, които Бундесвера наследи от някогашната Германска демократична република. В контракта е записано, че за прехвърлянето им по-късно е належащо утвърждението на немското държавно управление.

 

Полша разгласи желанието да трансферира изтребители МиГ-29 на Украйна още през март. Яцек Шевиера, консултант по въпросите на сигурността на полския президент, съобщи тогава, че Полша разполага с " една дузина " от тези изтребители. Според информация на " Ройтерс " Полша ще трансферира пет самолета в Украйна.

 

Украинският президент Володимир Зеленски сподели по време на посещаване във Варшава предходната седмица, че Полша ще помогне за образуването на коалиция от западни сили за доставка на военни самолети на Киев.

 

Западните страни до момента не са склонни да изпращат съвременни изтребители като F-16 в Киев, само че някои страни се намесиха, с цел да изпратят остарели изтребители МиГ-29, които Украйна към този момент употребява.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР