Министъра на петрола на Иран Бижан Зангане призова ОПЕК да

...
Министъра на петрола на Иран Бижан Зангане призова ОПЕК да
Коментари Харесай

Иран призова ОПЕК да преустанови работата на министерската мониторингова комисия към ОПЕК +


Министъра на петрола на Иран Бижан Зангане прикани ОПЕК да прекрати работата на министерската мониторингова комисия (JMMC), основана за надзор на осъществяването на виенската договорка, а също по този начин и на техническата комисия, заявявайки в писмо до генералния секретар на организацията Мохамед Баркиндо за нарушавания от тези комисии на първичните цели.

„ Вземайки под внимание работата на JMMC и JTC през последните месеци със страдание означаваме, че тези две комисии се отклоняват от в началото поставените пред тях цели, за които бяха основани “, цитира иранската организация Shana писмото на министъра.

Според писмото, „ някои от членките на ОПЕК, влизащи и в двете комисии искрено са взели страната на Съединени американски щати във връзка с едностранните и противозаконни наказания против Иран, трансформирайки двете комисии в политически инструмент за поддръжка на политиката на Съединени американски щати против Иран “, прибавя още Зангане.

„ Според мен, продължаването на работата на тези две комисии не обезпечава отбрана на ползите на ОПЕК, тяхната работа би трябвало да бъде спряна неотложно до тогава, до момента в който техния мандат и задача не бъдат избрани по надлежния метод и утвърдени на конференция на ОПЕК “, декларира министъра.

Иран желае също по този начин секретариатът на ОПЕК да се въздържа от подпомагане на JMMC и JTC. Той приканва също по този начин да се включи в съвещанието на конференцията на ОПЕК на 6 декември точка за установяване на задачата, участието, ръководството, отговорностите и мандата на тези комисии.
ОПЕК и страните отвън картела (ОПЕК +) се договориха в края на 2016 година във Виена за понижаване на добива на нефт с 1,8 млн. барела дневно от равнището от октомври 2016 година Договорът започва от началото на 2017 година и бе удължен до края на 2018 година През юни 2018 година ОПЕК + се съгласи на прекъсване на преизпълнението на изискванията по съглашението, което съгласно данните от месец май е над 47 %. За надзор по осъществяване на съглашението и създаването на рекомендациите за корекции бе основан JMMC, в който влизат представители на Венецуела, Кувейт, Алжир, Оман, Русия, Саудитска Арабия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР