Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава

...
Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава
Коментари Харесай

Каназирева за скандала в ДКК: Папката с данни за Караганева е дадена на ДАНС още преди изборите

Министър Везиева има цялостното право да се разпорежда със състава на съвета на шефовете. Ние считаме, че сме създали това, което е наш и длъжностен, и цивилен дълг. Въпреки че министър Кирил Петков пое голяма крачка за бистрота. За мен това беше огромен късмет за това. В последния един месец обаче за бистрота не можеше и да става дума. Ние не знаехме какво се случва. Като изпълнителен шеф, който има извънредни права, може да подписва контракти, да назначава, уволнява - тези права са й дадени от Търговски закон. Само че това сдружение се ръководи от съвета на шефовете. След избирането на Ваня Караганева стартира лека бавно с поетапно разхлабване на практиките. От встъпването й на 29 октомври до към 12-13 ноември към този момент имаше половин директория с неща, за които се пробвах да приказвам с нея, само че тя се оправдаваше, че се употребила с доверие. Това съобщи пред БТВ изпълнителният шеф и член на съвета на шефовете на ДКК Рая Каназирева, чиято оставка бе поискана през вчерашния ден от министърката на стопанската система Даниела Везиева.
свързани новини6878преди 16 часа
" В протокола дори не е разказано кой по какъв начин е дал своя вот. Ние сме си свършили работата, като сме споделили, че сме отдръпнали доверието си от нея. В ръководството на сдружението би трябвало да си професионален управител, да знаеш по какъв начин да работиш в тази сфера. Това, което е направила, е подкрепено с една директория документи. Тя е дадена на ДАНС още преди изборите и не сме вдигали безусловно никакъв звук. Тези неща те са подети доста преди някой да се пробва да политизира каквото и да е ", уточни тя.

" На съвета шефовете я питаме госпожа Караганева " няма ли да ни информирате, че изобщо подписвате нещо, щом става въпрос за стратегически интерес ". Аз имам опит в банка, в телеком, в търговски сдружения. Какви ползи сме побутнали, като изнасяме това нещо - нямам концепция, само че очевидно са много основни. За мен е необичайно да се желаят оставки на хора, които изнасят документи за нередности ", съобщи още Каназирева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР