Министър Велислав Минеков ще представи екипа си и приоритетите си

...
Министър Велислав Минеков ще представи екипа си и приоритетите си
Коментари Харесай

Министър Минеков ще представи екипа и приоритетите си

Министър Велислав Минеков ще показа екипа си и целите си в областта на културата на конференция, която ще се състои на 12 август (петък) от 11 ч. в изложба „ Средец ” на Министерството на културата.

Той пое поста от вече някогашния културен министър на кабинета " Петков " Атанас Атанасов.

Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Преподавател е по статуя, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реституция в България, Германия, Турция и ОАЕ. Представен е с монументални и кавалетни произведения в България, Съединени американски щати, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства.

Награждаван е като участник в голям брой интернационалните симпозиуми , състезания и изложения. Член е на креативен съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното завещание.

Проф. Минеков е цивилен и политически деятел . Участва в начинания за смяна на закони в региона на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права.

Министър на културата от май до декември 2021 година в двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР