Министър у нас се става след като докажеш, че можеш

...
Министър у нас се става след като докажеш, че можеш
Коментари Харесай

Министър у нас се става след като докажеш, че можеш да участваш в схеми

Министър у нас се става откакто докажеш, че можеш да участваш в схеми В България не се става инцидентно министър, преди този момент би трябвало да си потвърдил, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона, това сподели пред Дарик някогашният чиновник на ДАНС и ГДБОП и сегашен специалист по икономическа престъпност Росен Миленов .
 
Той назовава задкулисието у нас омерта. " Когато нарушаваш закона, ставаш подвластен. Затова всички през днешния ден сме подвластни и не сме сериозни към протичащото се на улицата в политиката. Безмълвни сме, тъй като се усещаме съпричастни към закононарушенията ", изясни Миленов.

Как се влиза в политическия и икономическия ни хайлайф?
 
" Трябва да нарушиш закона. Да извършиш не едно, две, а минимум три закононарушения, с цел да си част от тяхната прослойка. Тя е незаконна прослойка. Криминалният капитал е разграничен . В България налице е мафия, която условно можем да разделим на два клана - източен и западен. Това са двата съществени центъра. Едните се асоциират с Русия, а другите - със Съединени американски щати и Европейския съюз. Ползват индулгенцията на батковците, с цел да може тук на локално равнище пред останалите да имат тежест и мощ да правят крупните схеми ", съобщи още Миленов.
 
" Ако искаш нещо да правиш в тази страна, би трябвало да се съобразиш с техните неписани правила. А когато се съобразиш или един път ги употребиш, значи влизаш в омертата ", разяснява още специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР