Министър Славов внесе допълнителна точка в Пленума на ВСС за

...
Министър Славов внесе допълнителна точка в Пленума на ВСС за
Коментари Харесай

Правосъдният министър внесе предложение във ВСС да се обсъди изборът на и.д. главен прокурор

Министър Славов внесе спомагателна точка в Пленума на Висш съдебен съвет за разискване на избора на и.д. основен прокурор

Министърът на правораздаването Атанас Славов предложи включване на спомагателна точка в дневния ред на съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), планувано за 22 юни 2023 година

В качеството си на председателстващ Пленума министър Славов предлага да се организира " разискване на органа, способен да дефинира изпълняващ длъжността основен прокурор на Република България ".

Като претекстове за това той показва изразените мнения, в това число на членове на Висш съдебен съвет, представители на професионални правни организации и на университетските среди, че способният орган, който може да вземе решение за избор на изпълняващ длъжността основен прокурор, е Пленумът на Висш съдебен съвет. От друга страна, понастоящем, към този момент има взето решение, само че от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

" Всичко това поражда подозрение във валидността на по този начин взетото решение и повдига съществено въпроса за легитимността на избора, което безспорно следва да бъде сложено на вниманието и задълбочено разисквано от Пленума ", показва в предлагането си министър Славов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР