Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат Защита,

...
Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат Защита,
Коментари Харесай

Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат Защита, по-рано днес медицинските работници излязоха на протест пред ИСУЛ

Министър Сербезова се срещна с представители на Национален профсъюз " Защита ", които по-рано през днешния ден излязоха на митинг пред ИСУЛ. Преговорите по Анекса към Националния рамков контракт сред съсловните организации и Националната здравноосигурителна каса към момента не престават. Страните в преговорния развой разискват разнообразни разновидности спомагателните хонорари, получавани от медицинския личен състав за работа с Коронавирус пациенти, да се пренасочат към естественото възнаграждение на лекари, експерти по здравни грижи и санитари.

Това стана ясно по време на среща на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, началника на политическия кабинет на министъра и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК доцент Васил Пандов с представители на Национален профсъюз " Защита " и лекари от УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ ".

Очаква се Анексът към НРД да бъде подписан при започване на идващия месец, уточни доцент Пандов, като посочи, че сега се вършат разнообразни планове. В същото време в ход са и договаряния със обществените сътрудници по груповия трудов контракт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР