Министър съобщи важна новина за добросъвестните длъжници.България е единствената държава

...
Министър съобщи важна новина за добросъвестните длъжници.България е единствената държава
Коментари Харесай

Зарков: Предлагаме да се даде втори шанс на добросъвестните длъжници

Министър заяви значима вест за добросъвестните длъжници.

България е единствената страна в Европейски Съюз, която не е уредила въпроса с така наречен банкрути на компании. Това е по този начин, тъй като партии, депутати и институции катастрофират в сложността на законопроекта. Това съобщи служебният министър на правосъдието Крум Зарков по време на представянето на плана на Закона за несъстоятелността на физическите лице, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Феноменът на свръхзадлъжнялостта вършат по този начин, че никой да не е удовлетворен. Ние търсим балансиране на уреждането на публичните ползи и на двете страни – дебитор и заемодател. Това слага пред нас няколко провокации. Трябва да се защитят длъжниците, а не хитреците, само че и ползите на кредитора. Време е да се надигнем самоуверено пред този въпрос. Друг проблем е, че страната ни е застрашена пред наказателна процедура.

Ние предлагаме законопроект, който да не основава проблем при правоприлагането, а да урежда ползите и на двете страни. Длъжниците са хора, които са били изправени пред житейско предизвикателство или да взели неверно решение. Сега предлагаме да се даде опция за втори късмет на добросъвестните длъжници.

Предвидена е и опция за опростяване на дълга, като последна мярка и при избрани условия, преференциални и за двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР