Министър Събев обяви идеята след като заедно с министъра на

...
Министър Събев обяви идеята след като заедно с министъра на
Коментари Харесай

България ще поиска от ЕК жп линията София - Скопие да бъде включена в коридора „Западни Балкани“

Министър Събев разгласи концепцията откакто дружно с министъра на превоза и връзките на Северна Македония Благой Бочварски подписа Меморандум за съгласие като основа за водене на договаряния. Разговорите се състояха в границите на взаимното съвещание на държавните управления на България и Северна Македония в София, оповестява транспортното министерство.

Двете страни форсират работата по жп връзката “София-Скопие”. План за развиването на плана, оценка на капиталовата стойност и изследване на опциите за финансиране от Европейския съюз и интернационалните финансови институции, са част от дилемите на смесена група от български и македонски специалисти.

Първият полет на постоянната линия София – Скопие може да се реализира още през март. Това оповестиха министърът на превоза и известията Николай Събев и министърът на превоза и връзките на Северна Македония Благой Бочварски. Днес те подписаха взаимна декларация, в която се показва предпочитание за определяне на авиолиния сред двете страни. Вече има деклариран интерес от самолетни компании за реализиране на полетите, българската страна ще обезпечи нужните позволения, а от македонската страна са поели ангажимент за преференциални такси, сподели министър Събев.

Предвижда се на първия полет да участват представители на изпълнителната власт и туроператорски компании, които да договорят със своите сътрудници от Скопие бъдещи туристически пакети.

В рамките на съвещанието бе подписана и декларация за желание за понижаване на цените на едро на роуминга сред двете страни. Те би трябвало да стигнат такива равнища, че когато жителите са в прилежащата страна, да употребяват цени като вкъщи. Това е още един ход за усъвършенстване на подвижността на жителите, уточни българският министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР