Министър Радостин Василев бе специален гост в предаването „Карай направо”

...
Министър Радостин Василев бе специален гост в предаването „Карай направо”
Коментари Харесай

Радостин Василев с шокиращи разкрития

Министър Радостин Василев бе специфичен посетител в предаването „ Карай направо” по NOVA, в което той приказва по наболели тематики.

„ Умишлено си дадох време един месец и не участвах в медийни изяви, с цел да мога да проучвам обстановката в Министерството и обвързваните структури. Тепърва ще ставате очевидци на конференции, на обществени наши изяви, с които ще разкриваме какво, по какъв начин и за какво се е случвало министерството на спорта и въобще в българския спорт”, разяснява той.

" За най фрапиращите безобразия, незабавно давам един образец. През 2020 година са подписани над 20 контракта за създаване на спортни салони в учебни заведения в разнообразни територии на страната. Около 15 млн. са изплатени предплатено на изпълнителите, като до ден сегашен единствено по 1-2 плана е почнал стадий на планиране. Няма построен нито един салон, няма възобновени нито един лев от средствата, които сме дали ", продължи Василев в ефира на NOVA.

" При разбора на договорите, екипът и аз установихме, че гаранциите по някои от договорите, които сме платили предплатено 100%, са изтекли и това може да бъде вменено като виновност на самото министерство. Т.е. ние виждаме един типичен образец на автомагистрали в Министерството на младежта и спорта. На погашение на един 15 млн. лв.. Една година по-късно, през декември 2021 всички контракти са изтекли, по тях няма нито едно осъществяване, с изключение на доста малко планиране по някои от тях. Парите ги няма, салоните също ги няма.

Тепърва ще разберем къде са парите. По моя заповед, упълномощил съм на отрасловия заместител министър, да изиска възобновяване на всички средства платени предплатено. Където има минимални дейности, ние ще се съобразим с това и ще признаем разноските, с цел да може в действителност, в случай че в миналото се разпорежда такава поръчка, тя да бъде изпълнена ".

" В момента няма салони, няма и пари в Министерството. Година и няколко месеца никой не знае къде са парите. Маниерът е един. Аз не знам с какво се изкарват 15 млн. лв. и къде отиват, само че аз желая от тези компании, които имат някакви свързаности между тях, не бих ги нарекъл сега престъпни, да възстановят средствата на министерството, тъй като това е голям запас, с който ние в действителност желаеме да строим салони ".

" Има съответни лица, които са от другата страна на договорите. Има съответни лица, които са имали отговорности за осъществяване на действия от страна на Министерството на спорта, които не са осъществени. Така наподобява, когато си вътре в системата и искаш да схванеш защо става въпрос, че май съзнателно двете страни са се били разбрали да няма салони, само че парите да бъдат платени. Аз желая да схвана какво е станало. Ако не ни бъдат възобновени средствата в периода, който слагам, ще сезирам всички способени органи и ще желая да търсят виновните лица ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР