Министър-председателят продължава да звъни на хора от парламентарната група, това

...
Министър-председателят продължава да звъни на хора от парламентарната група, това
Коментари Харесай

Ива Митева: Ще има преговори, но с условие – без Кирил Петков и Асен Василев в новия кабинет

Министър-председателят продължава да звъни на хора от парламентарната група, това би трябвало да престане. Този апел насочи Тошко Йорданов на трибунка в Народното събрание, на която пристигнаха всички депутати от „Има подобен народ“. Той прикани Политическа партия, в случай че желаят да беседват с тях, да спазят процедурата – да изпратят покана, след това Има Такъв Народ ще излъчи група.

„А не да звъни на обособени депутати. Молим и му споделяме да престане. Ако желаят диалози, има си естествена процедура“, настоя Йорданов. Той отхвърли да посочи с какъв брой души е опитал да беседва, само че се опитвал да ги уговаря „да дърпат и други“. Подходът му не бил честен и честен.

Ива Митева се възмути, че името й е забъркано. Тя призна, че е водила диалог с Петков, той я уверил, че това ще си остане сред тях. На извършения нощес съдружен съвет обаче министър председателят оповестил, че тя ще предложи група, която да води диалозите за поддръжка на възможен кабинет. „Премиерът в една демократична република не прави по този начин. Разговори като самостоятелни народни представители не може да има. Когато приемем мажоритарна изборна система и влезем като мажоритарни претенденти, може. Като сме влезнали с пропорционална система няма по какъв начин. На който не му изнася – да напусне ПГ и Народно събрание. Всичко друго е неистина и фалш“, съобщи Митева. И акцентира, че Има Такъв Народ са подготвени за диалози, само че желаят разговор освен на думи.“

„Да, ще отидем на диалози, ще излъчим представители. Те знаят нашите условия. Ние сме хората, които минимум желаят избори и ще създадем всичко допустимо да не стигнем до тях“, настоя Митева.

Условието им Кирил Петков и Асен Василев да не са в кабинета не е алена линия и е целесъобразно, тъй като е имало сполучлив избор на съмнение против финансовата им политика.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР