Министър-председателят обяви на брифинг след съвещание с представители на МВР

...
Министър-председателят обяви на брифинг след съвещание с представители на МВР
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ако в МВР не са могли да работят с Петър Тодоров, защо чак сега искат смяната му

Министър-председателят разгласи на брифинг след заседание с представители на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност, че е упълномощил на вътрешния министър Калин Стоянов да приготви отчет с искане за промяна на основния секретар в Министерство на вътрешните работи. Той ще бъде импортиран в сряда в Министерския съвет, а по-късно ще бъде изпратен към президентството, като последната дума има президентът Румен Радев.

Причините за желаното премахване Денков изясни по този начин:

" Част от полемиката през днешния ден сподели, че има и вътрешен проблем в Министерство на вътрешните работи. Има няколко групи обстоятелства, които демонстрират, че има проблем с организацията в Министерство на вътрешните работи и тези проблеми са свързани с отговорността на основния секретар в Министерство на вътрешните работи. На процедура министърът не работи с него, тъй като няма доверие и счита, че има проблеми във връзка с организацията, които са се случвали, преди да встъпи в служба този екип на министерството. Помолих министър Стоянов да не търпи повече тази обстановка и да приготви отчет с искане за промяна на основния секретар в Министерство на вътрешните работи, в който ще бъдат разказани съответни обстоятелства. Те изискват промяната да бъде направена, колкото може по-бързо ".

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на тържествената заря-проверка във връзка 146 години Шипченска епопея в Габрово, в отговор на журналистически въпроси, сподели, че е очаквала утешение от днешния брифинг, само че не е чула това. " Очаквах повече от конференцията на Министерски съвет, за жалост, упованията ми не се оправдаха ", уточни тя.

" Много деликатно следим протичащото се в България, политическата конюнктура, тревожните сигнали, които за жалост идват от доста направления. Както забелязвате, в последните седмици вашите лични новинарски излъчвания са като една много дълга и тревожна престъпна хроника ", обърна се тя към представителите на медиите.

" Признавам си, че през днешния ден и аз като български жител чаках повече от конференцията. Всички чакахме това съвещание, с цел да получим утешение, чувство за повече сигурност. За страдание, моите персонални упования не се оправдаха и като български жител не станах по-спокойна от това, което чух следобяд. Надявам се българското държавно управление, българският парламент и всички ние като институции да върнем стабилността в страната ", добави Йотова във връзка показаните от Денков ограничения, свързани със зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната ().

Вицепрезидентът сподели също, че ще се въздържи от коментар по останалите настоящи въпроси като убийството на Алексей Петров и възможната гибел на Петьо Петров - Еврото. " Ще излезем със мнение по всички тези въпроси, към този момент се възпирам от коментар, тъй като не получаваме никаква по-определена информация от институциите, които са призвани да я дават. Днес неведнъж чухме, че всички въпроси би трябвало да бъдат заложени на прокуратурата, евентуално и ние ще зададем такива въпроси ".

Тя не отговори и на въпроса дали е належащо привикване на Консултативния съвет за национална сигурност, каквито апели се чуха след убийството на Алексей Петров. " Президентът ще реши, това е негово пълномощие ", сподели Илияна Йотова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР