Министър-председателят Николай Денков възложи на контролните и разследващите органи към

...
Министър-председателят Николай Денков възложи на контролните и разследващите органи към
Коментари Харесай

Денков възложи проверка на наследените „служебни“ кризи

Министър-председателят Николай Денков разпореди на контролните и проверяващите органи към изпълнителната власт да ревизират по какъв начин се е стигнало до множеството рецесии, завещани от служебните кабинети.

В доста министерства са открити проблеми, основани или неглижирани през последната съвсем една година, които водят до съществени загуби на средства или до опасности от такива загуби. Пример за това са изгубените близо 200 млн. лева от Фонда за обективен преход поради закъснение с Териториалните проекти за въглищните региони.

България би трябвало да подаде проектите за Стара Загора, Перник и Кюстендил до края на годината, с цел да не загуби по-голямата част от европейското финансиране за обективен преход – над 1,6 милиарда лева или 69% от всички оставащи средства по Фонда. През последната година няма никакъв прогрес по тази тематика.

Сключеният с турската компания „ Боташ “ контракт за достъп до газ също е индикативен в това отношение. Служебното държавно управление не е договорило задоволително защитни клаузи и България не получава достъп...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР