Министър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли

...
Министър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли
Коментари Харесай

Управляващите за президентското вето: Ще бъде преодоляно от мнозинството в НС

Министър-председателят Николай Денков предвижда, че болшинството в Народното събрание ще отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на Споразумението за даване на бронирана транспортна техника на Украйна.

" Това несъгласие ще бъде преодоляно, тъй че не виждам защо да разясня ", сбит бе министър председателят. Държавният глава върна през днешния ден за ново разискване в Народното събрание съглашението с Киев. То планува страната ни да даде безплатно 100 БТР-и от въоръжението на Министерство на вътрешните работи.
Според държавното управление те са с отпаднала нужда. Според президента БТР-ите могат да се употребяват за защита на границата или при бедствия и повреди.

„ За мен е значимо да се видят претекстовете за ветото, мога да изразя страдание. Отпадналата нужда е отпаднала по време на служебното държавно управление “, съобщи от своя страна външният министър и вицепремиер Мария Габриел.

„ Ако дебатът ще докара до това да се успокоят жителите, мисля, че е въпрос на време Народното събрание да си свърши работата. Не чакам смяна в позицият а “, добави Габриел.
" Срам "
" Решението на президента Радев да наложи несъгласие върху даването на бронирана техника за Украйна може да се дефинира единствено с една дума - позор! След това решение е още по-категорично ясно какъв брой е значимо за България да има евроатлантическо парламентарно болшинство и подкрепяно от него евроатлантическо държавно управление ". Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, представен от партийния пресцентър. 

" Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един различен, неевропейски и рисков път - към Москва, към Путин, където проруските политици желаят да я отклонят. Затова Народното събрание още тази седмица би трябвало да преодолее ветото на Президента, като с това удостовери нашата поддръжка към Украйна и украинския народ ", декларира още Пеевски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР