Министър-председателят Николай Денков е готов да подаде оставка, ако вътрешният

...
Министър-председателят Николай Денков е готов да подаде оставка, ако вътрешният
Коментари Харесай

Денков е готов да подаде оставка, ако МВР не признае за полицейско насилие

Министър-председателят Николай Денков е подготвен да подаде оставка, в случай че вътрешният министър Калин Стоянов не признае за случаи на полицейско принуждение.
Това съобщи той пред журналисти в Министерския съвет след състоялата се регулярна среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието.

Коментарът на премиера беше във връзка безредиците в София от 16 ноември поради мача България-Унгария и недоволството на протестиращи от БФС.

  " Огромният брой служители на реда охраняваха митинга по метод, който може да служи за образец, само че тези, които използваха палките и биеха без причина паднали хора, нямат място в редиците на полицията. Тези служители на реда петнят полицията и нямат място там ", съобщи министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
" Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като принуждение, което заслужава извънредно тежка глоба, в това число и изясняване за какво това се случва от време на време в полицията и по какъв начин го отстраняваме, да, ще си подам оставката. ", безапелационен е Денков.

Той заключи резултатите от днешната среща в Министерския съвет, отдадена на насилието, и увери, че в последните пет месеца е реализиран забележителен прогрес по редица действия, свързани с тематиката.    " Едната е обвързвана със основаването за първи път на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение.

Вторият прогрес е, че за първи път е основана конструкция в Министерство на вътрешните работи за поддръжка на жертвите от домашно принуждение. Там чиновниците се приготвят по този начин, че да могат да оказват помощ на хората.

Трето – за първи път е подписан на национално равнище меморандум за съдействие сред Министерството на правораздаването, Министерството на вътрешните работи и Националното бюро за правна помощ, което разрешава на всяка една жертва на принуждение да получи безвъзмездна правна помощ.

Създадени са още два нови спешни центъра, тъй че сега имаме общо 31 центъра с 348 места за настаняване на дами и деца, потърпевши от домашно принуждение.

В момента се извършват 17 плана, координирани от Министерството на правораздаването “, уточни Денков.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР