Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви вчера, че разрастване

...
Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне заяви вчера, че разрастване
Коментари Харесай

Премиерът на Йордания: Разрастване на конфликта ще поведе Близкия изток по опасни пътища

Министър-председателят на Йордания Бишер ал Хасауне съобщи през вчерашния ден, че разгръщане на спора в Близкия изток би повело района по " рискови пътища ", съобщи Ройтерс.

На съвещание на кабинета си министър председателят съобщи, че въоръжените сили на страната ще се опълчват на всеки опит на която и да е страна да заплаши сигурността на кралството.

" Необходимо е всички страни да работят отговорно и да приложат в най-голяма степен самоконтрол... и да не бъдат въвлечени в ескалация на спора, която - без подозрение - може да има рискови последици ", съобщи Ал Хасауне, представен от Ройтерс.

" Йорданската войска ще отговори на всичко, което сложи под опасност националната сигурност и свещената цялост на нашата територия и на въздушното ни пространство, и то с всички налични средства ", добави министър председателят.

Йорданският крал Абдула Втори съобщи в телефонен диалог с американския президент Джо Байдън, че всяка нова ескалация от страна на Израел ще докара до разгръщане на спора в района, а неговата страна не желае да става " сцена на районна война ", оповестиха по-рано йорданските държавни медии. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР