Министър-председателят на Япония Шиндзу Абе заяви, че подготовката и плановете

...
Министър-председателят на Япония Шиндзу Абе заяви, че подготовката и плановете
Коментари Харесай

Министър-председателят на Япония: Ще приемем Олимпиадата по план и без проблем

Министър-председателят на Япония Шиндзу Абе съобщи, че подготовката и проектите за осъществяване на лятната Олимпиада в Токио през тази година вървят по проект, макар пандемията от ковид обзела света. Той добави, че въпреки всичко последното решение за осъществяване на събитието, което е планувано за 24 юли - август, ще бъде взето от МОК.

"Ще преодолеем разпространяването на инфекцията и ще приемем Олимпиадата без проблеми, тъкмо както е планувано ", убеден бе Абе.

Япония е измежду най-засегнатите страни от пандемията, като има 1400 случая и 28 умряли вследствие на ковид. Японската част от маратона на олимпийския огън би трябвало да стартира на 26 март. Церемонията по формалното му запалване бе извършена в Гърция преди дни, само че без нормалната навалица. Кметът на Токио също съобщи, че се взимат ограничения против инфекцията, с цел да се организира плануваното минаване на огъня по проект. "Взимаме ограничения поради инфекцията, с цел да може факела с огъня да премине ", съобщи Юрико Койке.

Голяма част от плануваните олимпийски квалификации обаче са анулирани и към този момент не са планувани нови дати за тяхното осъществяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР