Министър-председателят на Япония Фумио Кишида увери, че неговата управляваща партия

...
Министър-председателят на Япония Фумио Кишида увери, че неговата управляваща партия
Коментари Харесай

Японските управляващи ще прекратят връзките си с църквата на Мун

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида увери, че неговата ръководеща партия ще прекъсне връзките си с Обединителната църква след разрастващия се скандал, провокиран от убийството на някогашния водач Шиндзо Абе предишния месец, съобщи Асошиейтед прес.

Широко публикувани взаимноизгодни връзки сред членовете на ръководещата Либерално-демократическа партия и църквата излязоха нескрито след убийството на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе. Той беше убит на избирателен протест предишния месец. Твърди се, че обвиненият, задържан на мястото на престъплението, е споделил на полицията, че е умъртвил Абе поради очевидната му връзка с църквата.

Оттогава десетки членове на партията на Кишида са признали връзките си с църквата и обвързваните с нея организации. Кишида внесе промени в кабинета си по-рано този месец и в профил седем министри, свързани с тези организации и с църквата. Оттогава още повече министри и техни сътрудници признаха за връзките си с църквата.

Кишида през днешния ден се извини за загубата на публично доверие в политиката като цяло заради абсурда и за неналичието на пояснение за какво се провежда държавно заравяне за Шиндзо Абе. Правителството сподели, че погребението на Абе ще бъде на 27 септември в токийската зала " Нипон Будокан ".

Обединителната църква е учредена през 50-те години на предишния век в Южна Корея от Мун Сан Мьон. Известна е с провеждането на всеобщи сватби, както и с подтикването на нейните почитатели да вършат огромни дарения за нея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР