Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак обяви плановете на държавната фирма

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак обяви плановете на държавната фирма
Коментари Харесай

Великобритания инвестира 11 млрд. паунда във вятърни паркове

Министър-председателят на Англия Риши Сунак разгласи проектите на държавната компания за възобновими енергийни източници в ОАЕ Masdar и немския енергиен колос RWE да влагат до 11 милиарда паунда (14 милиарда долара) в великански офшорен вятърен парк, съобщи Агенция Франс Прес.


Плановете за взаимни вложения ще оказват помощ за издигането на турбини в големия обект Dogger Bank в Северно море във Англия, сподели той по време на договарянията за климата COP28 в Дубай.

Дълго плануваният офшорен вятърен парк край крайбрежията на Йоркшир в Северна Англия ще бъде най-големият в света, твърди държавното управление на Обединеното кралство.

Няколко други мултинационални компании вземат участие в начинанията.

" Имам удоволствието да разглася новата договорка сред Masdar и RWE, която включва ангажимент за взаимно вложение на до 11 милиарда паунда в новия вятърен парк в Догер Банк в Обединеното кралство ", съобщи Сунак.

" Това е голям подтик за възобновимите енергийни източници в Обединеното кралство, който ще сътвори повече работни места, ще помогне за зареждането на три милиона домове и ще увеличи енергийната ни сигурност ", сподели той на конференция в границите на COP28.

Masdar ще закупи 49-процентов дял в плановете на RWE за 3,0 гигавата (GW) в Dogger Bank South, оповестиха двете компании.

Южният сектор може да зарежда три милиона елементарни жилища, създавайки 2000 работни места по време на строителството и над 1000 директни и непреки функции по време на оперативната фаза, прибавиха от компанията.

Очаква се финансовата договорка да завърши през първото тримесечие на идната година, означи държавното дружество на ОАЕ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР