Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак изрази благодарността си, че раковото

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак изрази благодарността си, че раковото
Коментари Харесай

Сунак: Ракът на Чарлз Трети е хванат рано

Министър-председателят на Англия Риши Сунак изрази благодарността си, че раковото заболяване на крал Чарлз Трети " е било хванато рано ", като още веднъж пожела на монарха бързо възобновяване, съобщи ДПА.

Вчера Бъкингамският замък заяви, че седемдесет и пет годишният Чарлз е диагностирициран с форма на рак. Това е станало по време на скорошния му банкет в болница за интервенция на уголемена простата.

Кралят, който отсрочи всички свои публични прояви, се завърна в Лондон от Сандрингам през вчерашния ден, като към този момент е почнал домашното си лекуване под грижите на неговия профилиран лекарски екип. Сунак съобщи, че е бил " шокиран и тъжен ", когато са му споделили за диагнозата за рак на Чарлз Трети.

" Всички наши мисли са с него и неговото семейство. За благополучие това е било хванато рано ", съобщи английският министър председател за предаването на радио Би Би Си " Файв Лайв ". Сунак добави, че всички се надяват кралят " да получи нужното лекуване и да се възвърне изцяло ".

" На това се надяваме всички и за това се молим. Аз, несъмнено, съм в постоянен контакт с него и нашето другарство ще продължи, както нормално ", съобщи министър-председателят. Запитан по какъв начин се отразява настоящето състояние на всекидневното ръководство на страната, той отговори: " Ще се оправим с всичко ".

" Много фамилии в страната, които ни слушат, ще бъдат разчувствани по същия метод. Пожелаваме му да премине през това колкото се може по-бързо ", добави Сунак.

Бъкингамският замък удостовери, че ракът на краля, който се възкачи на трона преди близо година и половина, не е на простатата. Повече детайлности за неговото положение не бяха разкрити от двореца. Чарлз е бил диагностициран, откакто " е бил видян различен проблем ", изследван по време на процедурата, назначена поради уголемената простата.

Малкият наследник на крал Чарлз – принц Хари, който живее със фамилията си в Съединени американски щати, освободи цялата си стратегия, за да отлети за Обединеното кралство и да бъде с татко си макар влошените им връзки. Според ДПА този факт буди терзание, че положението на монарха е съществено.

Черният автомобил " Рейндж Роувър " на Хари е бил сниман на идване на частен терминал на интернационалното летище на Лос Анджелис по обяд, оповестява английският в. " Сън ".

Междувременно огромният наследник на Чарлз – Уилям, ще се върне към нормалните си обществени отговорности тази седмица, откакто брачната половинка му Кейт претърпя коремна интервенция. ДПА показва, че това е било обявено броени часове преди Бъкингамският замък да разгласи диагнозата на краля, което пък води на мисълта, че принцът ще поеме ролята на татко си, най-малко частично.

Според ДПА по време на лекуването Чарлз Трети ще продължи да преглежда и подписва държавни административни и търговски документи от първостепенна значимост (предавани в обичайните червени кутии), да води съвещания на Тайния съвет на Обединеното кралство (което може да става с видеоконферетна връзка) и да организира седмичната си визита с министър-председателя (което може да става по телефона).

Чарлз се е обадил персонално, с цел да заяви диагнозата си, както на синовете си Уилям и Хари, по този начин на сестра си Ана и на братята си Андрю и Едуард, съобщи Българска телеграфна агенция. Бънкигамският замък насочи молба да бъде уважавано персоналното пространство на краля, най-много до момента в който трае лекуването му.

Това е следващият здравословен проблем за кралското семейство и обкръжението му при започване на тази година, показва ДПА. Диагнозата на Чарлз, на който към този момент беше назначена интервенция поради простатата, беше предшествана от коремната интервенция на Уелската принцеса Кейт (отменила присъединяване ѝ във всевъзможни прояви до Великден) и от диагнозата за рак на кожата на някогашната му снаха – херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, която беше омъжена за брата на краля – принц Андрю.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР