Министър-председателят на Великобритания обяви, че няма да направи компромиси в

...
Министър-председателят на Великобритания обяви, че няма да направи компромиси в
Коментари Харесай

Няма да има втори референдум за Брекзит, нито компромиси от плана, предупреди Тереза Мей

Министър-председателят на Англия разгласи, че няма да направи взаимни отстъпки в проекта си за извеждането на страната от Европейския съюз при договарянията с Брюксел. Няма да има и втори референдум, настояванията за какъвто се чуват все по-силно, предизвести Тереза Мей в авторски текст за неделното издание на английския в. " Телеграф ".

Мей твърди, че няма да бъде притисната, с цел да направи взаимни отстъпки, които не са в народен интерес. Прави го в миг, в който гласовете за по-рязко разкъсване със Съюза от личната ѝ партия стават все по-силни.

Но тя предизвестява също, че няма да се поддаде на тези, които приканват за втори референдум по съглашението за излизането на страната. Това би било " брутално изменничество на нашата народна власт и... доверие ".

Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година Остават по-малко от два месеца за договаряне на раздялата с Европейски Съюз след повече от 40 години в блока.

Мей показва проекта си, изложен наскоро на заседание в държавната резиденция Чекърс край Лондон, като потребен за бизнеса. Европейски Съюз го приветства нерешително, отбелязва Ройтерс.

Според настоящия проект Англия остава в зоната за свободна търговия с Европейски Съюз за аграрни и индустриални артикули. Поддръжници на Брекзит обаче споделят, че това значи някои елементи на английската стопанска система да съблюдават правила, направени в Брюксел. През юли двама министри напуснаха държавното управление ѝ в символ на противоречие. 

Според Sunday Telegraph водещи поддръжници на Брекзита от Консервативната партия са подготвени да разгласяват личен проект за Брекзит преди годишната партийна конференция в края на септември. Това ще има за цел да ускори натиска над Мей, която би трябвало да получи утвърждение от Народното събрание за вероятно съглашение с Брюксел. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР