Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви победа на произведените вчера

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обяви победа на произведените вчера
Коментари Харесай

Орбан за Зеленски и Сорос: Никога досега не сме имали толкова много противници едновременно

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разгласи победа на създадените през вчерашния ден парламентарни избори.

Орбан изнесе 10-минутна тирада пред скандиращи " Виктор! " представители и последователи на партията си ФИДЕС на следизборна демонстрация в Будапеща.

" Постигнахме толкоз огромна победа, че можете да я видите от Луната и сигурно можете да я видите от Брюксел ", сподели Орбан.

Унгарският водач неведнъж влезе в конфликти с Брюксел през последните години, защото е упрекван от Европейски Съюз в уронване на демократичните свободи в страната си.

" Целият свят видя довечера в Будапеща, че християнските демократични политики, консервативните цивилен политики и патриотичните политики победиха. Ние споделяме на Европа, че това не е предишното, това е бъдещето ", съобщи Орбан.

При 75 % преброени гласове предвожданата от ФИДЕС коалиция печели 54,5 % от вота, до момента в който проевропейската опозиционна коалиция " Обединени за Унгария " получава близо 34 % от вота, демонстрират данни на националната изборна комисия.

След изборната си победа Орбан добави и украинския водач Владимир Зеленски към листата на съперниците си.

" Ще помним тази победа до края на живота си, защото трябваше да се борим с голям брой съперници ", сподели той след преизбирането си.

Като такива той изброява " локалната левица ", интернационалната левица, " бюрократите от Брюксел, с всички пари и институции на империята на Сорос ", интернационалните медии и президента на Украйна.

" Никога до момента не сме имали толкоз доста съперници по едно и също време ", заключава унгарският министър председател.

Преди дни Владимир Зеленски дефинира Орбан като единствения политик в Европа, който " намерено поддържа Путин ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР