Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан направи скандално изявление в своето

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан направи скандално изявление в своето
Коментари Харесай

Орбан с ново скандално изявление: Единствено парите на Запада държат Украйна жива

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан направи скандално изказване в своето обичайно изявление пред държавното радио Kossuth през днешния ден. Той твърди, че украинците на практика към този момент са изгубили суверенитет, защото страната към този момент не може да финансира личните си цивилен интервенции. И само парите на Запада държат Украйна жива и функциониращи.

" Въпросът в този момент е какво ще реши американският президент Джо Байдън и какъв брой дълго ще издържи Европа. Американците могат да генерират доста пари с разнообразни " финансови операции ", само че Европа не може да направи това. Европейски Съюз може само да събира пари от страните членки “, съобщи унгарският министър председател.

Премиерът означи още, че Европейският съюз е на лимита на своята устойчивост и че обществото все по-малко се интересува от развоя на войната. Според Виктор Орбан страните членки са доста по-заети със личната си вътрешна политика и икономическите резултати от войната.

Унгарският водач разяснява протичащото се в Украйна пречупено през призмата на националните ползи. По думите му Европейският съюз желае финансови средства за войната в Украйна, като в същото време дължи пари и на Унгария. Ръководителят на държавното управление оцени размера на отбраната на границата на 2 милиона евро, а неплатеният дълг към учителите на 800 милиарда форинта. Освен това Европейски Съюз към момента би трябвало да изплати средствата от фонда за възобновяване на Унгария.

" На назад във времето вървят комплицирани игри, не съм им почитател “, отсече Виктор Орбан.

Неотдавна топ банкер загатна, че Унгария от ден на ден се отдалечава от Европейски Съюз и не е изключен сюжетът страната на Орбан да излезе от Съюза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР