Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон заяви, че страната може да преразгледа

...
Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон заяви, че страната може да преразгледа
Коментари Харесай

Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон заяви, че страната може да преразгледа отношението си към членството в НАТО

Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон съобщи, че страната може да преразгледа отношението си към участието в НАТО. Това заяви ТАСС, базирайки се на телевизионния канал SVT.

" По никакъв метод не изключвам участие в НАТО ", сподели тя.

Тя съобщи, че свободата на Швеция от военни съюзи " й е послужила добре ", само че в случай че политиката в региона на сигурността се промени, страната може да преразгледа позицията си.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че външните министри на НАТО са постигнали съглашение за разширяване на съдействието на блока с Финландия и Швеция. Според него двете страни към този момент ще вземат участие във всички съвещания на организацията по украинската рецесия.

Финландският министър-председател Сана Марин съобщи, че страната е подготвена да изиска приемане в НАТО, в случай че това е въпрос на национална сигурност. Финландският външен министър Пекка Хаависто означи, че държавата резервира опцията да се причисли към алианса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР