Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак уволни министерски съветник за

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак уволни министерски съветник за
Коментари Харесай

Министерски съветник в UK е уволнен, след като е призовал за примирие в Газа

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак уволни министерски консултант за това, че е призовал за " непрекъснато " преустановяване на огъня в Газа. Лондон спря да упорства за преустановяване на войната, като предложи единствено лимитирани " паузи ", които да разрешат на помощта да доближи до палестинския анклав.

Консервативният член на Народното събрание Пол Бристоу беше отхвърлен от поста си на парламентарен частен секретар (ПЧС) в Министерството на науката в понеделник, дни откакто написа писмо до Сунак, в което настояваше за дълготрайно помирение сред Израел и палестинските бойци в Газа.

" Пол Бристоу беше помолен да напусне поста си в държавното управление след мнения, които не бяха в сходство с правилата на груповата отговорност ", съобщи представител на Даунинг стрийт 10, базирайки се на предписание, изискващо от държавните чиновници да поддържат обществено всички политически решения на кабинета.

В писмото си от две страници до министър-председателя Бристоу твърди, че " непрекъснатото преустановяване на огъня " ще " избави човешки животи и ще разреши на филантропичната помощ да доближи до хората, които най-вече се нуждаят от нея ". Сунак обаче гласно отбрани военните дейности на Израел против Хамас след смъртоносната терористична офанзива на групировката на 7 октомври и прикани да не се подписва цялостно помирение, а вместо това прикани за къси филантропични " паузи ", които са " разнообразни от прекратяването на огъня ".

След уволнението си Бристоу съобщи пред Sky News, че " изцяло схваща решението на министър-председателя ", само че че " в този момент може да приказва намерено по въпрос, който вълнува толкоз доста мои гласоподаватели ".

" Вярвам, че мога да направя това по-добре от задните редици, а не като част от държавната заплата ", продължава той.

Въпреки че в събота Общото заседание на Организация на обединените нации одобри необвързваща резолюция, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа, Лондон се въздържа при гласуването, дружно с още 44 страни членки. Четиринадесет страни се опълчиха на мярката, в това число Израел и Съединени американски щати, макар че тя наподобява имаше дребен резултат, защото израелските сили продължиха ранната фаза на сухопътната си офанзива в Газа.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР