Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че Русия се

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че Русия се
Коментари Харесай

Русия планира "най-голямата война от 1945 г. насам": Британският премиер

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че Русия се приготвя за най-големия и кървясъл спор в Европа след Втората международна война, съобщи RT.

"Планът, който виждаме, е за нещо, което би могло да бъде в действителност най-голямата война в Европа от 1945 година насам единствено във връзка с мащаба ", сподели Джонсън пред Би Би Си в изявление, излъчено в неделя.

Премиерът съобщи, че разследващите отчети сочат, че Москва възнамерява да нахлуе в Украйна от няколко направления, "обграждайки Киев ".

"Всички признаци сочат, че проектът в прочут смисъл към този момент е почнал ", сподели Джонсън и добави, че "хората би трябвало да схванат каква е цената на човешкия живот, която може да бъде породена ".

Забележките на Джонсън повтарят тези на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който съобщи предишния месец, че съветска офанзива против Украйна "ще бъде най-голямото настъпление след Втората международна война ".

Тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разказа в детайли хипотетичния проект на Москва да нападне Украйна. В четвъртък Министерството на защитата на Обединеното кралство разгласява карта на "възможната ос на навлизане " в Украйна.

Москва неведнъж е отричала изказванията, че възнамерява да нападне съседката си, като е упорствала, че напредването на войски в Русия и Беларус е част от рутинни тренировки.

В неделя съветският президент Владимир Путин ще беседва по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон, с цел да обсъдят методите за разрешаване на актуалното напрежение в Европа. Разговорът ще се организира в разгара на събитията в Източна Украйна, където Киев и двата разколнически района се упрекват взаимно в многочислени нарушавания на примирието.

Самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск започнаха да изтеглят цивилни жители в Русия в петък.

© Viktor Tolochko/Sputnik
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР