Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за своя

...
Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за своя
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за своя дълготраен сътрудник Кларк Гейфорд , предадоха международните организации.

Двамата са се сгодили по време на великденските празници в Махиа . Говорителят добави, че в случай че Ардърн желае да даде повече детайлности, ще го направи, когато приказва с медиите в понеделник.

New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern is engaged
— CNN International (@cnni) Трийсет и осем годишната Ардърн и четиридесет и една годишният Гейфорд дружно се грижат за щерка си Нийв, която през юни ще навърши една година. На гала в мината Пайк ривър новозеландската премиерка се появи с диамантен пръстен на лявата ръка - не на безименния, а на междинния пръст, което е разновидност на традицията.

От една година Гейфорд (който е водещ в телевизионно шоу за риболов) прекарва по-голямата част от времето в грижи за детето, до момента в който Ардърн се завърна на работа шест седмици след раждането.

Jacinda Ardern Got Engaged. New Zealand Almost Didn’t Notice.
— Llanesca T. Panti (@llanescajourno)
Ардърн е втората жена, която роди по време на премиерски мандат и се върна на работа, след Беназир Бхуто , станала майка през 1990 година, до момента в който беше министър-председател на Пакистан .

Ардърн получи самопризнание за лидерски си качества и съчувствие след нападенията против две джамии в Крайстчърч , при които починаха 51 души.

Списание " Тайм " включи лидерката на лейбъристката партия в Нова Зеландия в листата на най-влиятелните персони за 2019 година .

Вижте също:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР