Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем алкохолик

...
Министър-председателят на Латвия Евика Силина сравни Русия с непредсказуем алкохолик
Коментари Харесай

Премиерът на Латвия: Русия е като непредсказуем алкохолик или наркоман

Министър-председателят на Латвия Евика Силина съпостави Русия с непредсказуем " пияч " по време на полемика за заканите за сигурността от страна на мощната прилежаща страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Запитана за евентуалните опасности за сигурността, Силина съобщи, че Латвия укрепва военния потенциал на източната си граница с Русия.

" Живеем до комшия, който, може да се каже, е като пияч или наркоман, чиито дейности не можем да предвидим ", разяснява Силина пред Латвийското радио.

" Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия и Беларус ", добави тя.

Латвия, която е член на НАТО и на Европейския съюз, има 214-километрова граница с Русия.

Това провокира опасения, че Латвия и другите балтийски страни - Естония и Литва, може да бъдат идващите в дневния ред на Москва, в случай че тя завоюва войната в Украйна.

През януари и трите страни взеха решение да изградят нови защитни уреди по границите си с Русия и Беларус, съдружник на Москва. Те се позоваха на нуждата от въздържане и отбрана против военни закани.

Силина съобщи, че съветският президент Владимир Путин се пробва да сплаши прилежащите страни.

Миналия месец министрите на външните работи на балтийските страни обявиха, че идният избор в Русия няма да бъде " нито свободен, нито почтен ", като осъдиха " тоталната принуда " на Кремъл против опозицията и самостоятелните медии. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР