Министър-председателят на Испания ще предложи утре на кабинета да бъдат

...
Министър-председателят на Испания ще предложи утре на кабинета да бъдат
Коментари Харесай

Педро Санчес предлага на кабинета да бъдат помилвани сепаратистките политици

Министър-председателят на Испания ще предложи на следващия ден на кабинета да бъдат помилвани, наказани поради организацията и провеждането на противозаконния референдум за независимостта на района през 2017 година, предава ТАСС.

Премиерът направи през днешния ден в Барселона изказване по този мотив, което бе излъчено от уеб страницата на държавното управление.
 Санчес: Испания чака да получи 19 000 млн. евро от европейски фондове тази година Санчес: Испания чака да получи 19 000 млн. евро от европейски фондове тази година
Европейската комисия (ЕК) утвърди Плана за възобновяване и резистентност на Испания, вторият утвърден от Брюксел след утвърждението на Порту...

„ Утре ще предложа на Съвета на министрите да помилва деветимата наказани в процеса. Знам, че има хора, които са срещу тази мярка. Освен това разбирам и онази част от каталунското и испанското общество, която е против помилването ”, сподели още Санчес, само че акцентира, че държавното управление е решило да даде късмет на „ помиряването ”.

Изявлението на премиера в самото начало бе прекратено от виковете на събралите се пред постройката на спектакъл „ Лисео ” в Барселона, които стачкуваха против визитата на Санчес в каталунската столица.

В края на май Върховният съд се разгласи срещу помилването на каталунските политици. Това решение значи, че в този момент управляващите няма да могат да помилват изцяло наказаните. Предполага се, че държавното управление ще разрешат на пандизчиите да не излежават до дъно присъдите си, само че ще оставят в действие решението за лишаването им от правото да заемат държавна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР