Министър-председателят на Испания Педро Санчес обяви този четвъртък, че страната

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес обяви този четвъртък, че страната
Коментари Харесай

Санчес зарадва Зеленски: Испания удвоява доставките на оръжие за Украйна

Министър-председателят на Испания Педро Санчес разгласи този четвъртък, че страната му ще удвои военните колета за Украйна, твърдейки персонално президента Зеленски, че това ще бъде " най-голямата доставка към днешна дата ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4505
Испанският министър председател даде конференция в Киев в наличието на президента на Украйна и министър-председателят на Дания. По време на брифинга Санчес посочи, че става дума за 200 тона " военни материали ", които ще дойдат както по суша, по този начин и по вода.

По време на визитата си в Украйна испанският министър-председател препотвърди поддръжката на Испания към нападнатата страна и увери, че ще продължи и изпращането на филантропична помощ, осведоми 20minutos.

Педро Санчес разгласи още, че Испания е подготвена да даде специалисти по криминология, които да подкрепят Международния углавен съд, който сега проверява военните закононарушения, осъществени от Русия на територията на Украйна.

Санчес увери Зеленски, че " Испания е решена да помогне на Украйна по всеки един вероятен метод и ще го направи с поддръжката на целия Европейски съюз ".

Especialmente emocionado al constatar la fortaleza del presidente y, con él, la de todo el pueblo de Ucrania.
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР