Министър-председателят на Испания Мариано Рахой обяви тази вечер, че ще

...
Министър-председателят на Испания Мариано Рахой обяви тази вечер, че ще
Коментари Харесай

Рахой уволни Пучдемон, избори на 21 декември

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой разгласи довечера, че ще уволни районното държавно управление на Каталуния отпред с премиера Карлес Пучдемон, като пълномощията му ще бъда поети от държавното управление в Мадрид, съобщи Ройтерс.

След съвещанието на своя кабинета Рахой сподели още, че разпуска каталунския парламен т и че началникът на каталунската полиция ще бъде отхвърлен.

Премиерът на Испания добави, че ще инициира процедура по признаването за противозаконна на признатата през днешния ден от каталунския парламент декларация за самостоятелност на испанската самостоятелна област.

По думите на Рахой в Каталуния ще има предварителни районни избори на 21 декември.

По-рано през днешния ден районният парламент в Барселона одобри решение за обособяване на Каталуния от Испания и основаването на самостоятелна и суверенна каталунска република. Броени минути по-късно испанският Сенат упълномощи държавното управление на премиера Рахой да наложи директно ръководство на региона .

След съвещание на испанския кабинет довечера министър-председателят разгласи първите ограничения, подхванати в сходство с решението на горната камара на Народното събрание.

Тази заран Рахой сподели пред сенаторите, че "извънредните ограничения ще бъдат подхванати, в случай че няма други вероятни средства ".

Редица европейски страни, измежду които Белгия, Англия, Германия, Италия, Португалия и Франция, както и Съединени американски щати, обявиха, че няма да признаят независимостта на Каталуния.

Как реагира Европа след решението на Каталуния >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР