Министър-председателят на Индия Нарендра Моди трябваше да открие нов високоскоростен

...
Министър-председателят на Индия Нарендра Моди трябваше да открие нов високоскоростен
Коментари Харесай

Нарендра Моди посети мястото на тежката ЖП катастрофа

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди трябваше да открие нов високоскоростен трен " Ванде Бхарат Експрес " като част от огромните вложения на своето държавно управление в модернизирането на разрастващата се железопътна мрежа и друга инфраструктура на страната.


Вместо това обаче той отиде на мястото на една от най-тежките железопътни произшествия в историята на страната, с цел да изкаже съболезнованията си.

Повече от 280 души са починали и над 1100 са били ранени при тристранна злополука с присъединяване на два пътнически и един товарен трен в източния щат Одиша в петък, оповестиха публични лица.

Смъртоносната злополука в град Баласор отекна в цяла Индия, която понастоящем е най-многолюдната страна в света, като възобнови апелите към управляващите да се оправят с проблемите на сигурността в железопътната система, която всеки ден транспортира над 13 милиона пасажери. Въпреки че държавното управление неотдавна вложи милиони в модернизирането на системата, години наред неглижирането на казуса докара до утежняване на положението на релсите.

Причината за злополуката остава неразбираема, само че високопоставени чиновници на държавните железници обявиха пред Си Ен Ен, че се допуска, че тя е породена от щета в сигнализацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР