Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас направи опит да охлади страстите

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас направи опит да охлади страстите
Коментари Харесай

Ципрас: Не можем да им забраним да се самоопределят като македонци

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас направи опит да охлади пристрастеностите в страната си, откакто бе оповестено постигането на контракт за смяна на името на Македония.
„ Гърция не може да забрани на съседите си да се самоопределят като македонци “ , съобщи водачът на кабинета в Атина, отбелязва скопското електронно издание „ Фактор “.
Ципрас акцентира, че терминът „ македонци “ не се отнася до историята на Гръцка Македония.
Алексис Ципрас разяснява още, че по време на договарянията през последните месеци опозицията в двете страни е имала идентични позиции, като даже в доста от случаите изказванията на политическите сили в Атина и Скопие са били идентични.
Ципрас изрази убеденост, че няма да има проблеми в Народното събрание при одобряването на контракта за разрешаване на разногласието, съобщи Фокус.
Съгласно думите му, депутатите ще ратифицират контракта с „ огромно болшинство “, без оглед на това, че съдружният сътрудник на СИРИЗА – дясната партия „ Независими гърци “, към този момент разгласи, че ще отхвърли съглашението поради включването на термина „ Македония “ в решението.
След постигането на пробива в договарянията за разрешаване на десетилетния спор следва гръцкият парламент да ратифицира контракта, а в Македония – да бъдат импортирани промени в Конституцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР