Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас е обсъдил по време на

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас е обсъдил по време на
Коментари Харесай

Гърция призна: В Москва Ципрас обсъди Турски поток в Европа

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас е разискал по време на своето посещаване в Москва на 7 декември въпроса за продължаването на газопровода " Турски поток " в Европа, съобщи първият заместник-министър на външните работи Гърция Йоргос Катрунгалос в изявление за гръцкия вестник " Неа ", представено от Българска телеграфна агенция. Текстът на изявлението бе публикуван във вторник от гръцкото външно министерство.

По думите на Катрунгалос Гърция е удостоверила в хода на визитата, че действително организира многопланова външна политика. Освен това бяха подписани значими съглашения сред страните и бе оказано подпомагане на съдействието сред гръцки и съветски компании в селското стопанство, корабостроителството и други браншове, имащи решаващо значение за стопанската система на Гърция, уточни той.

Важни бяха също полемиките по енергийни въпроси във връзка продължаването в Европа на " Турски поток ", акцентира дипломатът. Проектът " Турски поток " планува строителство на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и по-нататък към границата с Гърция. Първата линия ще бъде предопределена за доставяне на турския пазар, втората - за доставяне с газ на страните от Южна и Югоизточна Европа. Въвеждането в употреба на втората линия на " Турски поток " е планувано за 2019 година.

През ноември Ципрас съобщи, че Гърция интензивно пропагандира в Брюксел да продължи строителството на " Турски поток " през гръцко-турската граница, с цел да може газопроводът да премине през гръцка територия в Европа, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР