Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че

...
Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия отишла на дискотека след контакт със заразен с Covid-19

Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че е посетила нощен клуб часове откакто е влезнала в контакт с човек, инфектиран с Covid-19. Това съобщи BBC.

Сана Марин отишла на празненство в дискотека в Хелзинки в събота, откакто малко по-рано външният ѝ министър дал позитивен резултат за ковид. Първоначално й е било казано, че не е належащо да се изолира, защото е имунизирана, само че по-късно Марин пропуснала SMS, който я съветвал въпреки всичко да го направи.

36-годишният министър председател на социаллдемократите във Финландия съобщи, че текстовото известие, което я поучава да заобикаля обществени контакти, е изпратено на служебния ѝ телефон, който тя е оставила у дома. Когато видяла SMS-а в неделя, тя незабавно си направила тест за Covid и резултатът бил негативен.

Първоначално Марин отбрани дейностите си с аргумента, че е следвала съвета на държавния си секретар. Но в обява във Фейсбук по-късно тя се извини и съобщи, че е трябвало да ревизира два пъти напътствията и да направи по-добра преценка на обстановката.

Съгласно финландските Covid ограничения всеки, който е с две дози ваксина, не е длъжен да се изолира, в случай че влезе в контакт със инфектиран. Препоръчва се обаче хората да заобикалят обществени контакти, в случай че чакат достъп до тест за ковид. В обособени насоки за министри и чиновници на държавното управление също се предлага уединяване директно след контакт с хора с позитивни проби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР