Министър-председателят на държавата е в правото си да възлага и

...
Министър-председателят на държавата е в правото си да възлага и
Коментари Харесай

Цветанов коментира политики, а не постове и личности

" Министър-председателят на страната е в правото си да разпорежда и да преразпределя функционалности по координацията на секторни политики. " С тези думи зам.председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов отхвърли да разяснява вероятно преразпределение на заеманите постове в държавното управление. (Коментарът си Цветанов направи преди да стане ясно, че вицепремиерът Томислав Дончев ще поеме Националния съвет по демография и интеграционни политики ). Цветан Цветанов взе участие в конференцията " Трафик на хора и киберпрестъпления " във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора

По-важното, съгласно него, е фактът, че е налице законопроект, който е импортиран в Народното събрание и на следващия ден ще бъде гледан на първо четене, както законопроектът за хората с увреждания, по този начин и този за персоналната помощ.

" Аз съм уверен, че след вчерашния ден в комисиите, където беше прегледан този законопроект или този пакет от законодателни промени дава увереността, че в утрешния ден ще имаме цялостен политически консенсус за приемане на първо четене и в къси периоди, в границите на седем дни да могат да бъдат направени оферти сред първо и второ четене, с цел да може работната група да усъвършенства текстовете и да отговорим на упованията както на родителите, по този начин и на обществото ".
Цветанов изясни, че основният фактор за реализирането на тези политики е финансовият запас, а в проектобюджета за 2019 година са заложени повече 150 млн.лв. Според Цветанов по този метод ще се даде опция на държавното управление да извърши своя ангажимент в политиките, свързани с хората с увреждания. Той сложи акцент върху средствата и акцентира напъните на държавното управление и всички институции, съдействали за по-добрата събираемост и за стабилността в страната.

Според Цветанов обаче цялото напрежение, което се стоварва върху министър-председателя е незаслужено .

Като ръководител на най-голямата парламентарна група Цветанов съобщи, че ще поддържа законодателството, импортирано от Министерски съвет и законопроектите, припознати от и от Българска социалистическа партия и от Политическа партия " Воля ", с цел да може фактически да се понижи напрежението и да се откри градивен разговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР