Министър-председателят на Босна и Херцеговина Денис Звиздич увери, че в

...
Министър-председателят на Босна и Херцеговина Денис Звиздич увери, че в
Коментари Харесай

Босненският премиер: В страната не се развяват знамена на Ислямска държава

Министър-председателят на Босна и Херцеговина Денис Звиздич увери, че в страната не се развяват флагове на близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “ , оповестява македонското електронно издание „ Локално “.
По този метод Звиздич отхвърли обвиняванията на някои европейски водачи, които показаха опасения, че мюсюлманите в Босна и Херцеговина съставляват заплаха за сигурността.
Известно е, че доста чужденци се бият в Сирия и Ирак в редиците на терористичната формация. Сред тях има и жители на Босна и Херцеговина. По-рано президентът на Чешката република Милош Земан изрази угриженост, че джихадистите може да изградят своя база на територията на Босна и Херцеговина, заявявайки, че знамето на групировката към този момент е издигнато в някои градове на страната.
Неговият хърватски сътрудник Колинда Грабар-Китарович означи, че доста от радикалните бойци евентуално ще се завърнат в страната. Хърватските медии на собствен ред показаха данни, според които има сред 5000 и 10 000 радикализирани босненски мюсюлмани, съобщи Фокус.
Звиздич бе безапелационен, че това са безпочвени и политически стимулирани обвинявания, които нанасят вреди на първо място на туристическия отрасъл в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР