Министър председателят на България Бойко Борисов се срещна с генералния

...
Министър председателят на България Бойко Борисов се срещна с генералния
Коментари Харесай

И Бойко Борисов се зае с конфликта в баскетболна Европа

Министър ръководителят на България Бойко Борисов се срещна с генералния секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман и Коста Илиев - управител в департамента „ Национални федерации “ на ФИБА Свят.

На диалога участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Лукойл Академик Валентин Златев.

Премиерът Борисов разиска с представителите на международната баскетболна централа спора в европейския баскетбол сред ФИБА и Евролигата.

Несъгласуваността в спортните им календари не разрешава на националните състезатели, участващи в мачовете от Евролигата, да се включат в квалификациите на националните си тимове за Световното състезание през 2019 година и Олимпийските игри в Токио през 2020 година

В съответния случай България получи в последния миг позволение да употребява Александър Везенков от Барселона, само че гардът Дий Бост не бе пуснат от Жалгирис.

Патрик Бауман и Коста Илиев желаеха подпомагане от българския министър ръководител за разрешаване на проблема по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Бойко Борисов пое ангажимент да разиска въпроса с министър председателите на страните членки на Европейски Съюз и уточни, че по време на ротационното ни председателство ще бъдат положени оптимални старания за намиране на решение от създалата се конфликтна обстановка.

Министър Кралев също повдигна въпроса, който бе прегледан, и по време на работна среща на министрите на спорта от Европейски Съюз в Брюксел при започване на седмицата. Спортният министър бе безапелационен, че Европейски Съюз би трябвало да бъде посредник сред Международната баскетболна федерация (FIBA) и Euroleague Commercial Assets (ECA).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР